Grundutbildningen

Om Ansökan

Ansökningstider

Digital ansökan via vår hemsida: http://www.dan.gbgkonstskola.se
sker dygnet runt fram till onsdagen 22 april 2020

I giltig ansökan ingår

Arbetsprover 8 – 16 stycken, ansökningsformulär med sökandes personuppgifter, utbildning eller yrkeserfarenhet, motivation samt utbildningsbevis (gymnasieutbildning eller högre utbildning).

På Grund av rådande omständigheter med COVID 19 så kommer vi inte ta emot några fysiska arbetsprover. All ansökan görs detta år endast Digitalt. Ansökan görs på vår ansökningssida https://dan.gbgkonstskola.se

Bedömning

Ansökningsmaterialet bedöms av en jury.
De arbeten som lämnas in fysiskt bedöms lika som de arbeten som lämnas in digitalt via ansökningssidan.  Skriftliga besked lämnas alla sökande när resultatet av intagningen är klar. Skolan ansvarar ej för fysiskt inlämnade arbeten. Resultatet meddelas tisdagen 28 april 2020 på hemsidan samt på skolans dörr. De antagna meddelas även per mail.

Antagningskrav

Konstnärlig erfarenhet skall styrkas med arbetsprover. Stor omsorg och ett omfattande arbete läggs ner på urvalet till studieplatserna. Kvalitet och variation i fråga om konstnärlig inriktning är vägledande.

Instruktioner för arbetsprover vid ansökan via vår hemsida.

Vår ansökningssida: https://www.dan.gbgkonstskola.se öppnar 30mars.

Arbetsproverna ska vara sammanlagt 8 till16 stycken varav hälften teckningar och hälften arbeten i valfri storlek och teknik dokumenterade med fotografi.

Det finns även möjlighet att ladda upp digitalt material som film, ljud etc. på vår ansökningssida.

Utbildningarna Grundutbildning i grafik och Grundutbildning i skulptur kan sökas utan tidigare erfarenhet av trycktekniker och tredimensionellt arbete. Dessa söks då enbart teckningar .

Instruktioner för fysiska arbetsprover som lämnas personligen i skolans lokaler eller skickas med post

Arbetsproverna ska vara sammanlagt 8 stycken. Fyra kartongark (max 70 x 100 cm) fyllda med en eller flera teckningar (original). Fyra arbeten i valfri storlek och teknik (original). Montera arbetsproverna stabilt så att de kan ses stående lutade mot en vägg.

Första och andrahandsval

Alla grundutbildningar kan sökas i första eller andra hand. Du behöver inga särskilda arbetsprover för dina andrahandsval.

Bekräftelse av plats

Om bekräftelse på studieplats erhållits från skolan skall antagen student insända 750 kronor i anmälningsavgift senast måndagen 18 maj 2020 för att få behålla sin plats. Avgiften betalas på bankgiro 5859-0092. OBS! Skriv namn och personnummer!
Anmälningsavgiften dras av från Terminsavgiften.

Terminsavgift

Terminsavgiften är 13 500 kr. Betalas vid terminsstart eller när studiemedel erhållits. Skolan tillhandahåller övningsmaterial i viss utsträckning. CSN beviljar studiemedel i två år. Även merkostnadslån till skolavgifter och studieresor kan sökas.

Välkommen in med din ansökan

Om du har frågor, hör gärna av dej till vår koordinator Monica Justesen Åfelt, info@gbgkonstskola.se, vårt kontaktformulär eller telefon 031 – 14 80 61.

Studieresa till Wien 2019