FRISTÅENDE WORKSHOPS

Vi har skapat en serie spännande WORKSHOPS med intressanta konstnärer för dig som vill uppleva en intensiv helg med skapande. Vi vänder oss till alla som är intresserade att utvecklas konstnärligt och som inte har möjlighet att gå en av våra längre konstutbildningar

Vi har bjudit in framstående konstnärer inom olika fält att hålla fristående workshops på Göteborgs Konstskola under 2018. Under våren har du möjlighet att möta: Peter Backhaus, Sara-Vide Ericson och Josefina Posch.

 


 

Josefina Posch

6-10 juni  WORKSHOP

SKULPTERA I LERA FRÅN MODELL

I workshopen kommer vi skapa en småskalig ca 35cm helfigurskulptur från levande modell. Vi börjar med att experimentera med kortare skisser direkt i lera för att sedan gå igenom alla steg som ingår i skapandet av en figurskulptur; bygga armatur, grundläggande anatomi, balans och formspråk, förloradform tagning och gjuta i alabastergips.

Eftersom det är upp till varje individuell deltagare var fokus ska ligga; korrekt anatomi, personligt uttryck eller bägge, riktar sig workshopen både till dig som har erfarenhet av skulptur och vill vidareutveckla dig samt till nybörjare som vill prova på mediet.

Undervisningen sker av skulptör Josefina Posch, en internationellt verksam konstnär som sedan 2008 är baserad i Göteborg. Hennes konstnärsskap existerar i skiljelinjen mellan skulptur, digitala medier och social praktik med den mänskliga kroppen som gemensam nämnare. Posch är också aktiv som curator, driver Snowball Cultural Productions/sculptureHUB, är galleri koordinator på Galleri Box och adjunkt på Akademin Valand.

Tid: 6-10 Juni

Pris: 7.500:-  (6.000:- + moms)

Material och fika ingår i avgiften.

Plats: Göteborgs Konstskola, Första Långgatan 10, Gatuplan, Skulpturavdelningen

Övrigt: .Var och en arbetar utifrån sina egna förkunskaper. Oömma kläder, var på plats en kvart innan utsatt tid

 

Anmäl dig här


Peter Backhaus

15-17 juni  WORKSHOP SPONTANT MÅLERI

Spontanitet och kreativitet! Kan man lära sig det? Kan jag komma utanför mina egna förväntade och inlärda begränsningar och överraska mig själv? I den här workshopen lär vi oss hur vi kommer i kontakt med våra inre resurser och vår kreativitet via måleriet.

Utifrån stora kollektiva målningar gör var och en sin individuella inre resa till sina unika möjligheter och sin lustfyllda kreativitet. Musik, kroppsrörelser och meditationer ingår. Inga förkunskaper krävs, livets erfarenheter, ett öppet sinne och lust att utforska duger gott.

Peter Backhaus, verksam konstnär sedan mitten av 70-talet med ett stort antal utställningar i Sverige, Tyskland och Luxemburg. Lång erfarenhet av kollektivt skapande och inre kreativa processer. Fd lärare/rektor på Hovedskous/Göteborgs Konstskola.

Tid: 15-17 juni kl 10-16:00

Pris: 5.000:- (4.000:- + moms)

Material och fika ingår i avgiften.

Plats: Göteborgs Konstskola, Första Långgatan 10, Våning 5

Övrigt: Oömma kläder, var på plats en kvart innan utsatt tid. Inga förkunskaper krävs, livets erfarenheter, ett öppet sinne och lust att forska duger gott.

 

Anmäl dig här!