Historia

1943 flydde den danske konstnären och motståndsmannen Börje Hovedskou från krigets Danmark. 1945 Startade han Hovedskous målarskola i en liten våning i Haga.
 Efter hans död 1966 övertog Brita Larson skolan. Under hennes ledning utvecklades verksamheten och efter mer än 30 års intensivt arbete räknas skolan idag som en av Sveriges främsta högskoleförberedande utbildningar. Många nu framgångsrika konstnärer har fått sin grundutbildning här.
 Cajsa von Zeipel, Nathalie Djurberg, Bianca Maria Barmen, Annika Lundgren, Helene Billgren, Charlotte Gyllenhammar, Pål Hollender, Maria Lindberg, Ann-Sofie Sidén, Jörgen Svensson, Pål Svensson är några av namnen.

Hösten 2000 bytte Hovedskous målarskola namn till Göteborgs Konstskola.

Med Peter Backhaus som ny rektor tog skolan steget från en traditionell målarskola till att bli en modern konstskola där nya tekniker och metoder är lika självklara som de beprövade.

2014 tillträdde Katarina Elvira Gudrunsdotter som verksamhetsansvarig för Göteborgs Konstskola och tillsammans med skolans välmeriterade medarbetare fortsätter arbetet att värna om skolans konstnärliga arv och samtidigt öppna upp dörrar till förnyelse. Från 2016 har studierektor Lars Wulcan tillfört en stabil vardag för skolans personal och studenter.