Endagsworkshop 13/3

I veckan kommer Stina Österberg tillbaka till skolan och håller den andra av tre endagsworkshopar som utgår från scenen eller scener. Så här presenterar Stina workshopen och själv:

– Det kan handla om att hitta ett utsnitt i sin egen bildvärld, likt ett stilleben, att arbete med scenen som en plats att utforska det performativa, eller exempelvis att se hur en scen i en film kan fungera som ett fönster mot en hel berättelse.

På kurstillfällena börjar vi dagen med att jag visar bilder och filmsnuttar för att beskriva olika förhållningssätt till en scen. Sedan får ni själva med hjälp av digitalkameror/mobiltelefoner filma och fota, skapa ett eget material utifrån hur ni själva förstod de utgångspunkter jag presenterat. Det material ni skapar ska presenteras inför gruppen den sista timmen på dagen.

Kursen är tänkt att öppna upp för tankar och idéer som ni sedan kan ta vidare in i det ni arbetar med i andra kurser, eller vad ni arbetar självständig med för tillfället. I förlängningen kan kursen ge en insikt i hur man genom en process kan tänka runt presentation och dokumentation redan vid ett tidigt stadium.

Vi ses i föreläsningssalen!

– Jag är utbildad på konsthögskolorna Valand, Umeå konsthögskola och KKH i Stockhom. Min tid delar jag mellan den egna praktiken, pedagogik och verksamhet som konstkonsult och kulturproducent. 

Saker jag jobbar med finns att se på:

https://stinaostberg.com/

https://svilova.org

Stina bild, 900