fbpx

Josefina Björk valde skulptur

Josefina Björk har jobbat med praktisk scenkonst, inredning, hållbart mode och foto och ville gärna få mer tid med performance. Det blev skulpturlinjen och en stor frihet:

— Jag började jobba med rummets stämning, hur till exempel ljus, ljud och lukt påverkar en person som kliver in i ett rum. Nu är jag mer intresserad av personerna i rummet och ett skeende. Men jag jobbar fortfarande med ljus, ljud och lukt som del av dramaturgin.

DSC03565

Det egna kreativa språket ska gå igång med de förutsättningar som utbildningen ger. Josefina uppskattar även de praktiska inslagen om hur man dokumenterar sina verk eller skriver ansökningar inför högre utbildningar.

En viktig förutsättning för att gå framåt är att man själv är intresserad av det man gör.

— Det är när jag har gett mig in i det och jobbar, tar eget ansvar och är här på kvällarna för att utnyttja tiden, som man kan ta det någon vart.