fbpx

Studentmöte med Lisa Skalare

Lisa går andra året på Grafik avdelningen.

Varför går du på Göteborgs Konstskola?

Jag går här för att jag vill hålla på med konst i framtiden. Här får jag möjlighet att utforska mitt konstnärskap, lära mig nya metoder och träffa härliga människor. 

Hur ser en typisk vecka ut för dig?

Veckan innebär mycket eget arbete med projekt eller skoluppgifter. Eftersom jag läser andra året har jag möjlighet att till stor del lägga upp mitt arbete själv och jobba med de material jag vill. Just nu jobbar jag mycket med video, text och ljud. 

foto: Jenny Blad

Vad har varit roligast hittills?

Det roligaste har varit att få lära känna andra kreativa och skapande människor och få utrymme att utvecklas i mitt eget skapande.

Vad har du lärt dig så långt?

Dels har jag lärt mig rent praktiska saker, så som kunskaper kring olika trycktekniker och material, men jag har också fått en större förståelse kring min egna skapandeprocess och kreativitet, vad jag tycker om att arbeta med och vad jag vill hålla på med framöver. 

Varför tycker du man borde söka hit?

För att det är otroligt kul att få hålla på med konst och skapa varje dag.