Studieresan i Bilder

Kassel och Münster
Documenta 14  och Skulptur project 2017 Münster
Det är nu en vecka sedan vi kom hem från en fantastisk resa med fantastiska studenter. Idag blir det redovisning av projekt även från de fantastiska studenter som tvingades arbeta på hemmaplan. Läs vidare! →

Eric Ericsons stipendium till två GK-studenter

Eric Ericsons Stiftelse delar årligen ut stipendium till konststuderande och unga konstnärer från Göteborg och Västsverige. I år fick två studenter från Göteborgs Konstskola varsitt.

Oscar Kaleva Karlsson som just avslutat vår tvååriga grundutbildning i skulptur och Rebecca Jansson som gått på konstnärlig idégestaltning har båda erhållit Stipendium från Eric Erikssons stiftelse.

En Plats för dig?

Ännu finns Chansen!

Än finns chansen att komma in med en sen ansökan.

till Göteborgs Konstskola!

Hör av dig till skolan för mer information,
maila till: info@gbgkonstskola.se

eller hör av dig till studierektor på 070-5690114

mail:lars.wulcan@gbgkonstskola.se

NY TERMIN

Terminstart för gamla och nya studenter.

Vi ser fram emot att möta våra nya studenter samtidigt som vi skickar en tanke till våra tidigare studenter som fortsätter sin resa på;

Skolstart

Terminen startar måndagen den 28/8 kl.10.00
Vi samlas i målarsalen på vån 1
Läsårets studieperiod
Hösttermin 28/8-14/1
Vårtermin 15/1-3/6 Läs vidare! →

GALLERI FÖNSTRET

Nu har vi startat upp vårt GALLERI FÖNSTRET, där vi kommer att visa studenter från skolan. Placeringen på första långgatan 10 ger god exponering för våra utställare.

Pappers form

Missa inte vår Grafik Student Tilda Lundbohms spännande pappersformer. Du hittar dem i ett skyltfönster i Victoriapassagen i centrala Göteborg.

Studiebesök

Nevven

Måleri 2 på ateljebesök hos konstnärerna Alina Vergnano och Mattia Lullini som tillsammans även driver nevven gallery i Majorna/Göteborg . Nevven gallery är ett projektrum för samtidskonst , artistbooks mm www.nevvengallery.com

HDK

Måleri gänget fick även tid att besöka HDKs utställning på FIX fabriken

Examensutställning

Det drar ihop sig till vernissage för våra studenter på vår ettåriga kurs Konstnärlig Idégestaltning.
Den 9 juni är det kvällsvernissage kl. 18.00 – 21.00 på Konstepidemin. Lördagen den 10 juni är det vernissage kl.12.00 –